EKŞİ MAYALI EKMEK EĞİTİMİ
Ekşi mayalı ekmek yapımı, sabır ve özen gerektiren, aynı zamanda sağlıklı ve lezzetli bir ekmek elde etmenin geleneksel bir yöntemidir. Bu eğitimde, doğal malzemelerle, katkısız ve sağlıklı ekmek yapımının inceliklerini öğrenirken ekşi mayanın büyülü dünyasına adım atacaksınız. Ekşi maya üretim sürecini anlayarak kendi ekmeğinizi yapma keyfine varacaksınız.
Eğitmen:
Öğr. Ayşegül Işık
-İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Mezunu
-İlimkent Okullarında Okul Kurucusu
-Uzman Ekşi Mayalı Ekmek Ustası
Eğitmen:
-Öğr. Gör. Dr. Tuğba Gül Dikme
Siverek Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı
Eğitim Yeri:
İlimkent okulları mutfak atölyesi
Eğitim Detayları:
Ders Gün ve Saati: Toplamda 1 gün sürecek.
6 saatlik bir eğitim.
Eğitim Tarihi: 08.02.2025 (Cumartesi)
Eğitim İçeriği:
- Ekşi maya nedir, faydaları nelerdir?
- Ekşi maya yapımı ve bakımı.
- Malzemelerin doğru seçimi (un, su, tuz).
- Hamur yoğurma teknikleri.
- Fermentasyon süreci ve püf noktaları.
- Şekillendirme ve pişirme yöntemleri.
- Ekşi mayalı ekmeği çeşitlendirme yöntemleri (çeşitli tahıllar ve katkılarla)
Gerekli Malzemeler:
- Un (tam buğday, çavdar veya beyaz un)
- Cam kavanoz
- Yoğurma kabı
- Mutfak tartısı
- Ekmek pişirme taşı veya fırın tepsisi
> Not: Eğitim sırasında kullanılacak temel mutfak ekipmanları ve sarf malzemeleri eğitmen tarafından sağlanacaktır. Kursiyerlerin malzeme getirmesine gerek yoktur.
Sertifika:
Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara "Ekşi Mayalı Ekmek Yapımı Sertifikası" verilecektir.
Eğitim, hem ekmek yapımını öğrenmek isteyen yeni başlayanlar hem de bilgi ve tekniklerini derinleştirmek isteyenler için uygundur. Ekşi mayanın sabır ve emek gerektiren yolculuğuna siz de katılın!
Şanlıurfa Emsako Mutfak bayisi eğitim kapsamında sponsor olarak fırın ve ekipman desteği ile 2 Gastronomi öğrencisinin kurs ücretini karşılayacaktır.