• emailhayem@harran.edu.tr

Hakkımızda

Harran Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HAYEM) 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'na bağlı olarak 28.10.2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle faaliyetlerine başlamıştır.

HAYEM, üniversitemizin hayat boyu eğitim hizmetleri, sertifika programları ve mikro yeterlilik eğitimlerinden sorumlu birimdir.

Üniversitemizin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğretim programları dışında kalan alanlarda dünya standartlarında eğitim vermeyi amaçlayan merkezimiz; sosyal, kültürel, bilimsel, ekonomik ve teknolojik alanlarda eğitim faaliyetleri sunmaktadır. Bu yolla üniversitemizin kamu sektörü, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğini geliştirerek ülkemizin ve bölgemizin kalkınmasına hizmet vermektedir.

HAYEM, alanında uzman Harran Üniversitesi Akademik kadrosu ile gerek kurumların kendi yerinde, gerekse Üniversite bünyesindeki derslik, laboratuvar, spor alanları ve atölyelerini kullanarak eğitim, sınav ve belgelendirme faaliyetlerini sürdürürken diğer kuruluşlara rehberlik ve liderlik görevini, sosyal sorumluluk çerçevesinde yerine getirmektedir. Bunun yanı sıra çeşitli eğitim kuruluşlarıyla da işbirliği yapmaktadır.