• emailharusem@harran.edu.tr

Yenilikçi Faaliyetlerin Şanlıurfa Göçmen Danışma ve Koordinasyon Merkezinde Yaygınlaştırılması Eğitimleri Tamamlanmıştır

Harran Üniversitesi (HARÜSEM), Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve From the People of Japan ortaklığında, “Yenilikçi Faaliyetlerin Şanlıurfa Göçmen Danışma ve Koordinasyon Merkezinde Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında verilen eğitimler tamamlanmıştır.

44 nolu haber resmi

Harran Üniversitesi (HARÜSEM), Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi (Göç ve Uyum Hizmetleri Dairesi Başkanlığı) ve From the People of Japan ortaklığında, “Yenilikçi Faaliyetlerin Şanlıurfa Göçmen Danışma ve Koordinasyon Merkezinde Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında verilen eğitimler tamamlanmıştır.

Proje kapsamında HARÜSEM kurslarına katılan katılımcılara yönelik Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) Fikir Maratonu düzenlenmiş ve birbirinden değerli fikirler ve projeler HARÜSEM ve GENÇ STEM kulübü yönetiminde farklı kurumlardan oluşan jüri ile değerlendirilmiştir.  Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Şanlıurfa Ofisi adına Khaled Alamalati’nin de katıldığı etkinlikte tüm gün yeni fikir üretme heyecanı ile geçti.

Proje kapsamında Sürekli Eğitim Merkezimiz (HARÜSEM) eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve fikir maratonunda farklı yaş gruplarında derece alan öğrencilere laptop hediyeleri, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik tarafından makamında verildi.

Ödül törenine HARÜSEM Müdürü Doç. Dr. Ahmet Göçen, projede görev alan ekip olarak Şanlıurfa İl MEM Ar-Ge Koordinatörü Halil İbrahim Çetin, STEM Eğitmeni Abdürrahim Sargın ve Ahmet Demir, İrem Aynagöz (IOM), Talal Alazzavy (IOM) katıldı.

Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ödül töreninde şunları belirtti: “HARÜSEM tarafından proje kapsamında yürütülen “Yazılım, STEM ve Mentörlük kursları” sonrasında öğrencilerin fikirlerini hayata geçirebilecekleri ortamları ve destekleri bulması çok önemli. Bu eğitim projesinde ve fikir maratonunda emeği geçen tüm proje ortaklarımız başta olmak üzere HARÜSEM, IOM Şanlıurfa Ofisi ve Genç STEM Kulübümüzün üyelerini kutlarım”.