HARÜSEM son dönemde ise klasik bir eğitim merkezi olma kabuğunu kırarak, şehrimiz ve ülkemiz ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen Uluslararası bir proje merkezi haline gelmiştir. Şanlıurfa’nın en merkezi noktası olan Yenişehir Kampüsünde faaliyet göstermekte olan HARÜSEM, Valilik, GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Birleşmiş Milletler (UN) ve Avrupa Birliği (AB) kuruluşlarının bölgedeki en önemli proje ortaklarından biri haline gelmiştir.
HARÜSEM yürütücülüğü yaptığı projeler kapsamında üniversitemiz Osmanbey kampüsü lojmanlarında kalan personel çocuklarına, Yenişehir mahallesinde Şanlıurfa’lı çocuklara ve Yenişehir kampüsünde Suriye’li ve Türk vatandaşı kursiyerlerin çocuklarına yönelik olmak üzere 3 adet Çocuk Kampüsü kurmuştur. HARÜSEM Çocuk Kampüsleri klasik kreşlerden farklı olarak her gün İngilizce, din eğitimi, robotik algoritma çözümü ve akıl-zeka oyunları eğitimlerinin yüklü olarak verildiği eğitim yuvalarıdır. Çocuklarımız sürekli olarak sağlık taramaları ve psikolojik danışmanlık hizmetleri almaktadır.
HARÜSEM bugüne kadar Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yapılmış en büyük eğitim yatırım projesinde (Devlet yatırımları hariç) en fazla görev üstlenen paydaş olmuş, binlerce Suriye’li zorunlu sığınmacıya ve Türk vatandaşına dil ve meslek eğitimleri vermiştir. Eğitimler esnasında kursiyerlere günlük iaşe, ücretsiz yemek ve yol yardımı yapılmıştır. Bayan kursiyerlere eğitimleri esnasında çocuklarını emanet edebilsin diye kampüs içinde kreş kurulmuştur.
HARÜSEM yürütücülüğü yaptığı projeler kapsamında Şanlıurfa’da Suriye’lilerin yoğun olarak yaşadıkları 5 bölgede Göçmen Kadın Sağlık Merkezleri kurmuştur. Her gün yüzlerce kadın ve çocuk bu sağlık, eğitim ve aşı hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanmakta ve böylece şehir hastanelerinin yoğunluğu bir nebze azaltılmaktadır.
HARÜSEM sadece teknik ve eğitim konularında değil, toplumsal ve sosyal içerikli projeler de yapmaktadır. Sürekli olarak evlilik, kadına karşı şiddet, kadın ve üreme sağlığı, çocuk yetiştiriciliği, çocuk istismarı, vb. toplumsal konularda seminerler düzenlemektedir.
HARÜSEM yürütücülüğü yaptığı projeler kapsamında Harran Üniversitesi hastanesi danışmasında Arapça ve Kürtçe bilen 2 tercüman görevlendirerek hastalar ve hekimler arasındaki iletişim sorununu azaltmıştır.
Kısacası, HARÜSEM 2011 yılında 1 odası ve 2 personeli olan mütevazi bir eğitim merkezi olarak kurulmuşken, 2018 yılı itibariyle 1 binası, 3 kreşi, 4 aracı ve maaşını kendi bütçesinden ödediği 100’ü aşkın personeli olan global eğitim ve proje merkezi haline gelmiştir.
HARÜSEM’in gelecekteki en büyük hedefi ise “3 yaşında Harran Üniversitesi’ne giren biri, 23 yaşında yaşında mezun olarak çıkabilmeli” sloganını gerçekleştirerek, Harran Üniversitesi İlkokul Koleji, Ortaokul Koleji ve Fen Lisesi Koleji projelerinin en kısa sürede hizmete girmesi hedeflenmektedir.

EĞİTİMLER

SATRANÇ EĞİTİMİ