Kamuoyuna Açıklama

[https://www.sanliajans.com%20] https://www.sanliajans.com adresinde yayımlanan “Özel Haber: Harran Üniversitesi’nden şok eden karar!” başlıklı yazı hakkında aşağıdaki hususların Müdürlüğümüzce kamuoyu ile paylaşılması zarureti doğmuştur:

1.     Haber içeriği gerçek dışı iddialar taşımakta ve kamuoyunu yanıltmaktadır.

​2..     Karalayıcı ve hedef gösterici nitelikteki bu iddialarla Harran Üniversitesi ve Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HARÜSEM)’nin, yöneticilerinin ve çalışanlarının kurum ve kişilik hakları ihlal edilmiştir.
3.      Yapılan haberin basın özgürlüğü ve halkı bilgilendirme gibi bir amaç taşımadığı açıktır. Basın özgürlüğü bir yönüyle halkı ilgilendiren haber ve görüşleri iletme özgürlüğü ise de; diğer yönüyle halkın bu bilgi ve görüşleri doğru ve tarafsız alma hakkıdır. Söz konusu haber basın özgürlüğü ve tarafsız haber verme amacı taşımamaktadır.

4.      Ülke ve dünya gündeminde olup halkın sağlığını olumsuz yönde etkileyen Pandemi nedeniyle kurumumuza bağlı Çocuk kampüsleri Bakanlığın aldığı kararlar doğrultusunda çalışmalarına kısa süreliğine ara vermiştir.

5. 01 Haziran’dan itibaren normal hayata dönüşüm süreci kapsamında, çocuk kampüslerimizin tekrar hayata geçirilmesi adına velilerimiz tek tek aranarak çocuklarını gönderip göndermeyecekleri sorulmuştur. Pandemi süreci öncesi 91 olan öğrenci sayımız; 74 velimizin mevcut dönemde çocuklarını koruma adına toplu ortama sokmak istememesi ve yaz dönemine girilmesinden ötürü göndermeyeceklerini beyan etmesi üzerine kayıtlı öğrenci sayımız 17 öğrencide kalmıştır.

6.   Oluşabilecek her türlü mağduriyeti azaltmak adına, 30.05.2020-31.05.2020 tarihlerinde, yönetmelikte tanımlanan ve çocuk kabulüne uygun güvenlik, hijyen koşulları sağlanıp dezenfekte edilerek 01.06.2020 tarihinde, oluşan talep gereği Osmanbey yerleşkesindeki çocuk kampüsümüz açılmıştır.

7.  01 Haziran 2020 tarihinden itibaren normal hayata dönüşüm süreci kapsamında, çocuk kampüslerimizin tekrar hayata geçirilmesi adına velilerimiz tek tek aranarak yeni süreç hakkında bilgilendirme yapılmış, talep doğrultusunda faaliyetlerimiz tekrar Osmanbey yerleşkesindeki çocuk kampüsünde başlamıştır.

8.  Merkezimizce, söz konusu çocuk kampüslerinde çalışan eğitmen, bakıcı ve ablaların bakanlığın belirlediği 450 prim gününü dolduranlar için kısa çalışma ödeneklerine müracaatları sağlanmış olup maaşları hesaplarına eksiksiz yatırılmıştır.

9.   Müdürlüğümüz yöneticilerinin özlük hakları yasal çerçevesinde ödenmekte olup, yasa dışı bir ödeme de söz konusu değildir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HARÜSEM)

SERTİFİKA DOĞRULAMA